Gestroomlijnde samenwerking tussen operatie en commercie bij Na-Nomi

Co-packing
14 mei 2024, BY NA-NOMI

Een effectieve samenwerking tussen operatie en commercie vormt de ruggengraat van een succesvolle organisatie. Terwijl commerciële teams klantbehoeften identificeren en marktkansen verkennen, zorgt het operationele team voor een naadloze uitvoering. Een nauwe afstemming tussen beide bevordert niet alleen efficiëntie en klanttevredenheid, maar ook innovatie en groei. We spraken Thijs Graat (commercieel manager) en Vincent Gal (operations manager) over de soepele samenwerking tussen operatie en commercie binnen Na-Nomi.

Breed scala aan diensten

Waar Na-Nomi ooit begon als joint venture tussen de familiebedrijven Nabuurs en NOMI, is het inmiddels een volledig zelfstandig opererend bedrijf. Thijs: “Na-Nomi verzorgt co-packing in de breedste zin van het woord. We zijn een verlengstuk van de productieomgeving, met een breed scala aan diensten. Zo bouwen we product displays voor specifieke promotiedoeleinden zoals Sinterklaas of Koningsdag. Wil de eindklant producten in een doos van 12 verpakt, terwijl de standaard 24 stuks bevat? Dan kunnen wij deze ompakken. Ook houden we ons veel bezig met het aanbrengen van ingrediënten- en statiegeld labels, waar gezien de steeds strenger wordende regelgeving veel vraag naar is.”

Wat brengt een naadloze afstemming tussen operatie en commercie?

Een goede samenwerking tussen operatie en commercie biedt tal van voordelen voor een organisatie. Zo stelt het je in staat om snel en effectief in te spelen op veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden. Door een naadloze afstemming tussen productontwikkeling, productie en verkoop kan een bedrijf efficiënter opereren, kosten besparen en een sterkere concurrentiepositie opbouwen.

Bovendien leidt deze synergie tot verbeterde productkwaliteit en innovatie. Hierdoor kan een organisatie zich beter onderscheiden. Voor de (eind)klant vertaalt dit zich in een betere productervaring, meer waarde voor hun geld en een hogere klanttevredenheid. Dit leidt uiteindelijk tot langdurige relaties en een positieve merkreputatie

Communicatie als belangrijkste pijler voor succesvolle synergie

Hoe verloopt die samenwerking tussen operatie en commercie bij Na-Nomi? Vincent licht toe: “Als commercieel manager is Thijs degene die klanten binnenhaalt. Vervolgens overleggen we altijd samen wat er mogelijk is en wat niet. Wat is de capaciteit? Hoe snel kunnen we iets produceren? Prijs, snelheid en planning zijn altijd belangrijke pijlers. We maken veel afspraken met elkaar.”

Thijs vult aan: “Vanuit commercie gaan we dus echt samenzitten met de productie engineer. Samen kijken we dan naar hoe we een bepaald product voor een klant zo snel en efficiënt mogelijk kunnen verpakken. Uiteindelijk calculeert commercie, met input van de productie engineer, de meest gunstige prijs voor de klant. We overleggen veel bij het aanbrengen van een nieuwe klant. Samen zoeken we naar de beste route van het product voor de klant.”

Communicatie als belangrijkste pijler voor succesvolle synergie

Bij de zoektocht naar die beste route is mentaliteit belangrijk. Thijs: “Bij Na-Nomi heerst een mentaliteit van kijken naar wat er wél kan. We zijn oplossingsgericht. Dat leeft over de hele linie. Het is onderdeel van onze bedrijfscultuur. Altijd denken in oplossingen en mogelijkheden. Daarin zitten operatie en commercie volledig op dezelfde lijn.”

“Ook hebben we een continuous improvement programma, waarbij we samen met de klant afspraken maken om samen te blijven verbeteren. Op die manier kun je ook de relatie weer versterken. Vanuit onszelf zijn we bezig met innovatie, maar we doen het ook voor de klant. Samen investeren en verbeteringen toepassen op bepaalde producten waar de (eind)klant weer voordeel van heeft”, zo sluit Thijs af.

Ontdek de kracht van samenwerking bij Na-Nomi

Bij Na-Nomi begrijpen we dat een naadloze integratie tussen operatie en commercie essentieel is voor het leveren van uitzonderlijke service. Onze teams werken hand in hand om niet alleen aan uw verwachtingen te voldoen, maar deze te overtreffen. Of het nu gaat om co-packing, het aanbrengen van specifieke labels, of het tijdelijk opslaan van uw producten, wij bieden een breed scala aan diensten tegen aantrekkelijke prijzen.

Heeft u specifieke verpakkingsbehoeften of zoekt u een betrouwbare partner om uw operaties te versnellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ontdek hoe onze toegewijde teams en flexibele diensten u kunnen helpen uw bedrijfsdoelen efficiënt en effectief te bereiken. Bezoek onze website of neem direct contact op voor meer informatie over onze services en hoe we samen kunnen werken aan uw succes.

Interested?