Na-Nomi omarmt Proteus smart display

2025 Co-packing Duurzaamheid Food/FMCG
03 april 2019, BY NA-NOMI

Een display waarmee je tot 85% minder karton gebruikt, je CO2-footprint verlaagt, flinke kostenbesparingen realiseert én de supermarktconsument beter kunt bedienen. Bij Na-Nomi zien we de Proteus Smart Display als een absolute gamechanger. Begin volgend jaar brengen we hem voor het eerst in groten getale naar de Nederlandse winkelvloer.

De Proteus Smart Display is een handige en duurzame kunststof winkel display, die keer op keer kan worden hergebruikt. Hij is bovendien uitgerust met slimme sensoren. Hierdoor kunnen supermarkten de inhoud van hun displays en het effect van de promotieactiviteiten voortaan real-time monitoren.

Traditionele displays: veel kartonafval
Traditionele displays bestaan vrijwel volledig uit karton, eventueel nog aangevuld met enkele houten of plastic onderdelen voor de stevigheid. Omdat de displays maar eenmalig worden gebruikt, wordt dit karton elke keer als afval afgevoerd.

Proteus Smart Display: tot 85% minder kartongebruik
De Proteus Smart Display bestaat uit een kunststof frame, waar je een dunne kartonnen sleeve omheen kunt trekken. Alleen deze sleeve is voor eenmalig gebruik; het displayframe kun je keer op keer blijven hergebruiken. Hierdoor kunnen producenten en retailers tot 85% aan karton besparen ten opzichte van traditionele displays.

Alsof je een boodschappenkratje opentrekt
Maar er is nog een reden waarom wij de Proteus Smart Display beschouwen als de nieuwe standaard in displays: de ingenieuze constructie van het frame. Daardoor is hij stukken makkelijker op te bouwen. Je zou het kunnen vergelijken met de manier waarop je een boodschappenkratje opentrekt.

Nauwe samenwerking tussen Proteus, Na-Nomi, retailers en producenten
Na-Nomi is vanaf het begin af aan nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Proteus Smart Display. In een co-creatietraject van 6 weken zijn, in samenwerking met verschillende producenten en retailers, zo’n 50 versies van de display door de hele logistieke keten gehaald. Daarbij zijn er telkens opnieuw zaken verbeterd om tot de huidige, definitieve versie van de display te komen.

Proteus over de samenwerking met Na-Nomi
“Wat ik enorm aan Na-Nomi waardeer, is dat ze vanuit een totale openheid met je meedenken”, vertelt CEO Bram van Schijndel, CEO van Proteus. “Gedurende het hele traject van co-creatie hebben ze hun eigen belangen opzij gezet, om samen met ons te werken aan een groter gezamenlijk belang: het ontwikkelen en in de markt zetten van een nieuwe standaard op het gebied van displaybouw.”

PLUS heeft de Proteus Smart Display al omarmd, wie volgt?
Supermarktketen PLUS heeft al aangekondigd per januari 2018 te beginnen met de implementatie van de Proteus Smart Display als nieuwe standaard. In een persbericht zegt PLUS ‘A-merken en andere retailers te willen inspireren om deze duurzame verandering te volgen’.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van de Proteus Smart Display? Neem vooral contact met ons op! Wil jij graag werken bij een organisatie die voorop loopt met dit soort innovaties? Lees dan meer over werken bij Na-Nomi.