Omgaan met dubbelstack pallets: zo doen wij dat bij Na-Nomi.

Warehousing
02 mei 2018, BY NA-NOMI

Voor producten die (bijna) nooit in complete pallet-units worden besteld, gebruiken verladers tegenwoordig vaak zogeheten ‘double stacked pallets’. Twee pallets van 1.20 meter hoog, die bovenop elkaar worden aangeleverd. In ons warehouse in Oosterhout gaan we slim met dit soort units om…

Steeds meer FMCG-producenten werken met double stacked pallets. Wij zijn dan ook zeker niet de enige logistieke dienstverlener die ze verwerkt. Maar in de praktijk zie je toch vaak dat zulke units bij binnenkomst weer worden uitgesplitst in individuele units. Zonde van de tijd én zonde van de ruimte, vinden wij.

Altijd het juiste deel van de dubbele unit
Ons WMS is er volledig op ingericht om double stacked pallets op een goede manier te kunnen verwerken. Zo heeft elk afzonderlijk deel van een double stacked pallet bij ons een uniek nummer waarop we kunnen tracken en tracen. Ook dirigeert het WMS onze heftruckchauffeurs automatisch eerst naar het bovenste deel van de dubbele unit.

2 hoog én 2 diep wegzetten
Over dubbele units gesproken: in Oosterhout zetten we goederen niet alleen ‘2 hoog’ weg op een palletplaats, maar ook nog eens een keer ‘2 diep’. Dit zorgt voor een nog betere bezettingsgraad van ons warehouse.

Idem voor horizontale heftruckbewegingen
Niet alleen onze stellingen kunnen 2 (x2) pallets tegelijk aan; hetzelfde geldt voor onze heftruckchauffeurs. Dankzij de telescoopvorken op hun reachtrucks kunnen zij 2 double stacked pallets tegelijk meenemen naar de magazijnstellingen.

Voordat ze de hoogte ingaan, schuiven ze hun vorken overigens weer in. Zo kunnen ze de pallets één voor één in de stellingen plaatsen, keurig op de juiste afstand van elkaar. Hiertoe is ons hele warehouse voorzien van kleurcodering.

Uitdaging voor heftruckchauffeurs
Voor onze klanten is de manier waarop wij omgaan met double stacked pallets een mooie efficiencyslag. En voor onze heftruckchauffeurs vormt het een mooie extra uitdaging.

Zo is je draaicirkel natuurlijk een stuk groter als je met twee pallets rondrijdt. Ook zijn onze reachtrucks uitgerust met camera’s om pallets dubbeldiep weg te kunnen zetten. De diepste positie kun je immers niet meer met je eigen ogen zien, waardoor je op camerabeelden moet navigeren.

Iets voor jou? Check www.werkenbijnabuurs.nl, we hebben regelmatig vacatures voor reachtruckchauffeurs!