Ompakken, inpakken en verpakken

Co-packing Food/FMCG Warehousing
10 februari 2023, BY NA-NOMI

Onder het verpakken van reeds verpakte producten behoort nog een welbekend onderdeel: het ompakken van meerdere producten. Inderdaad, de kerstpakketten, boodschappenpakketten of assortimentsverpakkingen! Hiermee speel je snel in op wisselende marktomstandigheden en ben je flexibel in het aanbieden van verschillende producten. Sla je goederen op in een magazijn en creëer op efficiënte wijze nieuwe verpakkingsmogelijkheden.

WAT HOUDT OMPAKKEN IN?

Ompakken betekent dat we de originele verpakking van een product vervangen, aanpassen of toevoegen. Bijvoorbeeld omdat de nieuwe afzetmarkt andere eisen aan de verpakking stelt of door ingrediënten informatie opnieuw te labelen. Ompakken kan ook betekenen dat we producten opnieuw inpakken. Bijvoorbeeld in geval van beschadigde producten. Of als de verpakking niet voldoet aan de transporteisen van de nieuwe afzetmarkt. Denk aan afmetingen die niet zijn toegestaan. Soms gelden er regels voor het aantal producten per verpakking. Ook dan pakken we ze opnieuw in naar de gevraagde aantallen per doos. Verpakkingsmaterialen? Die hebt u zelf beschikbaar of ontwikkelen wij voor u.

OMPAKKEN VOOR DE NEDERLANDSE MARKT

Bij het ompakken van producten voor de Nederlandse markt houden we rekening met de wensen van de Nederlandse consument. Daarop passen we de etikettering aan. We letten op de leesbaarheid van de informatie op de verpakkingen. Producten met buitenlandse talen erop kun je niet uitleveren aan Nederlandse supermarkten in verband met onder andere allergeneninformatie. Informatie over de ingrediënten vertalen we daarom naar het Nederlands. Ook de houdbaarheidsdatum melden we conform de Nederlandse wetgeving. Voedselveiligheid staat daarbij voorop!

VERPAKKEN EN INPAKKEN

Voor het beschermen en transporteren van producten is een verpakking nodig. Sterker nog, zonder verpakking kan een product niet worden verkocht. Binnen de verpakkingen wordt er onderscheid gemaakt tussen primaire en secundaire verpakkingen. Een primaire verpakking is een verpakking die direct om het product heen zit. Hierbij denk je bijvoorbeeld aan een verpakking om een sixpack bier, de plastic verpakking om pasta of een kartonnen doos waarin een televisie wordt verkocht. Een secundaire verpakking is op zijn beurt een verpakking die verschillende verkoopeenheden bij elkaar houdt. Bijvoorbeeld een kartonnen doos waarin de zakken pasta worden geleverd.

DE FUNCTIES VAN EEN VERPAKKING

Een verpakking heeft verschillende functies. Het eerste en belangrijkste is het beschermen van een product. Natuurlijke invloeden zoals bacteriën, vocht en ongedierte kunnen zo bijvoorbeeld niet in contact komen met de inhoud. Ook beschermt de verpakking een product tijdens het transportproces en kunnen deze zo ook veel makkelijker worden verplaatst, maar wordt ook jij tegen het product zelf beschermd. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval bij chemische producten als schoonmaakmiddelen. Veiligheid, logistiek, gemak en efficiëntie zijn dus stuk voor stuk zaken die uit een verpakking voortvloeien.

Meer weten over onze mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

 

Interested?