Blog – de voordelen van werken met een co-packer

2025 Co-packing Food/FMCG
15 januari 2020, BY NA-NOMI

Voordelen van een co-packer

Een co-packer is een verlengstuk van de verpakkingsactiviteiten van uw bedrijf. Of u nu een fabrikant, retailer, distributeur, startend bedrijf of marketeer van Fast Moving Consumer Goods (FMCG’s) bent. Contractverpakkingsbedrijven kunnen een totaal oplossing leveren die aan al uw behoeften en vereisten voldoet. Deze is vaak snel te implementeren zonder investeringen.

Door het vermogen om de efficiëntie en productiviteit van bewerkingen te optimaliseren en door gebruik te maken van synergievoordelen wordt een contract verpakker in belangrijke mate beschouwd als een kernelement, in plaats van een ‘toegevoegde waarde’.

Dus wat is contractverpakking?

Contractverpakking (ook bekend als copacking) houdt meestal in dat de secundaire verpakkingseisen van het bedrijf (bijvoorbeeld pakketten of buitenverpakkingen) worden uitbesteed om hun producten “plank klaar” te maken. Secundaire verpakking is een concurrentievoordeel geworden voor fabrikanten, met name op het gebied van voedsel, dranken en farmaceutische markten, omdat het een rijke zone is voor operationele efficiëntie. In het huidige economische klimaat is contract verpakken wenselijker geworden als de beste manier om grote projecten uit te voeren zonder extra personeel, gereedschap en apparatuur aan te schaffen.

Voordelen van het gebruik van een copacker

De focus van elk contractverpakkingsbedrijf is het aanbieden van verpakkingsdiensten die voldoen aan de eisen van elk product waarvoor ze zorgen. Hun medewerkers, trainingsprogramma’s, verpakkingsapparatuur en software zijn allemaal aangepast om oplossingen voor productverpakkingen aan te kunnen. Dit maakt hun processen sneller, meer gespecialiseerd en kosteneffectief.

Verlaagt de totale kosten

Zelf pionieren, investeren en implementeren is duur. Een effectieve co-packer heeft al de investeringen gedaan om hun infrastructuur uit te rusten met alles wat ze nodig hebben om uw producten te verpakken:

 • Schaalbare productiefaciliteiten
 • Hoge mate van mechanisering en automatisering
 • Gekwalificeerd en ervaren team

Met een co-packer die zorgt voor uw verpakkingsbehoeften, kunt u zich volledig concentreren op uw kernactiviteiten.

Beschikt over standaarduitrusting

Verpakkingsbedrijven investeren in apparatuur die nodig is om producten te verpakken volgens uw exacte specificaties. Dit betekent dat het verpakte product uw verwachtingen overtreft, ongeacht of de producten in Point of Sale (POS) displays, shrink wrapping of dozen verpakken en ompakken. Uiteraard alles conform de voedselveiligheidseisen, denk daarbij ook aan het geautomatiseerd aanbrengen van product codes, etiketten en labels.

Verhoogt schaalbare capaciteit
Uw productiecapaciteit snel kunnen opschalen en uw groei kunnen bijhouden, kan van onschatbare waarde zijn voor uw bedrijf. Co-packers beschikken over de faciliteit, geschoolde medewerkers en apparatuur om u te helpen de productie op te voeren wanneer dat nodig is.

Biedt snellere draaiingen

Hoe eerder u een co-packer betrekt in het proces van het verpakken van uw product, des te makkelijker het maatwerk, wat resulteert in de meest innovatieve oplossingen, lagere kosten en kortere doorlooptijden terwijl u de nadruk legt op het produceren.

Een keuze om verpakkingsactiviteiten uit te besteden kan worden gemaakt op basis van. interne schaalvoordelen. Voorbeeld: draai ik in mijn fabrieken grote runs en laat ik de klant specifieke verpakking of etikettering pas ‘make to order’ aanbrengen dan bespaar ik productie- en voorraadkosten en lever ik altijd vers uit.

Heeft certificaten

Uw co-packer heeft al stappen ondernomen om de faciliteiten en activiteiten te certificeren. Waardoor u kunt profiteren van alle certificeringen die u nodig heeft zonder tijd en geld te investeren in het zelf behandelen van audits.

Kies Na-Nomi als uw co-packing partner

Ben je klaar bent om je product te zien gedijen en groeien? Kies dan Na-Nomi als je co-packing partner. Met jarenlange ervaring in de Food- en farmaceutische industrie, hebben we de faciliteiten, apparatuur en mensen om aan al uw behoeften te voldoen, of het nu gaat om displays opzetten en afvullen, E-fulfilment of meerdere producten in een Multi verpakking. Ons doel is om superieure kwaliteit te bieden die uw verkoopresultaten naar het volgende niveau brengt.

Bovendien biedt Na-Nomi middels geïntegreerde co-packing een totaalconcept op maat aan voor elke logistieke uitdaging: naast Eco-friendly co-packing verzorgen wij Warehousing en transport, waardoor al uw zorgen worden ontnomen in het volledige logistieke proces. Dit biedt een aantal voordelen:

 • Kortere doorloop tijden;
 • Lagere kosten;
 • Single point of contact voor de gehele logistieke keten;
 • Mogelijkheid tot investeren in co-packing proces;
 • Lagere CO2 uitstoot’;
 • Directe leveringen aan huis mogelijk (B2C).

Kortom: de beste logistieke weg voor uw product!

Contact

Neem gerust contact met ons op voor een:

 • Quick scan van uw benodigdheden;
 • Introductie en mogelijkheden van Na-Nomi;
 • Best voorbeelden, referenties en klant cases;
 • Een simulatie van het gewenste eindresultaat.

Stel je vraag!