Wat is de betekenis van value added services?

Net als value added logistics zorgen value added services ervoor dat een bedrijf werk uit handen wordt genomen op het gebied van het logistieke proces. Value added services gaan daarbij dan weer net een stapje verder dan value added logistics.

Wat zijn value added services?

Value added services wordt ook wel afgekort als VAS. VAS is voor een logistiek bedrijf een logische opvolger van VAL. Value added services zijn net als value added logistics extra waardetoevoegende diensten die een logistieke onderneming aan kan bieden. Een klant wordt hierdoor ontzorgd binnen het logistieke proces en hoeft zich dan verder nergens meer mee bezig te houden behalve met de core business van de onderneming.

Verschil tussen VAL en VAS

Waar value added logistics zich voornamelijk ontfermden over het inpakken, opnieuw verpakken, labelen en stickeren van goederen, het bouwen van product displays, het verpakken van meerdere goederen in één verpakking en het regelen van het retourproces, gaan value added services een stapje verder. Zo geeft een bedrijf dat value added services aanbiedt een klant de mogelijkheid de volledige voorraad voor hem te beheren, de locatie te beheren, te factureren, debiteuren te beheren, betalingen af te handelen en zich te ontfermen over de nazorg en garantie binnen het logistieke proces.

Ook kan een logistiek bedrijf douaneafhandeling, kwaliteitscontroles, track en trace codes en geautomatiseerde systemen aanbieden als value added services. Informeer van te voren goed bij het logistieke bedrijf dat eventueel ingeschakeld wordt of deze ook diverse value added services aanbiedt en wat deze dan zijn. Dit kan namelijk vaak verschillen per bedrijf. Uiteindelijk creëert dit voor beide partijen duidelijkheid en daardoor neemt de kans af op geschillen achteraf.
Interested?