Wat is de betekenis van fulfilment center?

Met fulfilment wordt het gehele proces van orderafhandeling bedoeld. Dit proces start wanneer er een order binnenkomt en eindigt wanneer deze order bij de betreffende klant is afgeleverd. Wanneer je een kleine of startende ondernemer bent en het aantal bestellingen nog te overzien is, kun je dit logistieke proces zelf uitvoeren. Wanneer het aantal orders echter oploopt en je nog te weinig tijd overhoudt voor sales, marketing en andere voor je winkel essentiële zaken, kun je de fulfilment het beste uit handen geven aan een gespecialiseerd fulfilment center. Zo kun je je als ondernemer blijven focussen op de core business van je bedrijf.

Processtappen die door het fulfilment center worden uitgevoerd

Een fulfilment center beschikt over de juiste ruimte, materialen en software om jouw producten in de juiste omstandigheden te kunnen bewaren en verzenden. De opslag van goederen is een van de eerste stappen in het logistieke proces van fulfilment. Voorafgaand daaraan vindt de ontvangst en controle van binnenkomende goederen plaats, net als de controle op kwaliteit en kwantiteit. Zodra er een bestelling binnenkomt, wordt deze automatisch aan het fulfilment center doorgegeven, zodat de order picking en de verzending kunnen plaatsvinden. De laatste stap is het aanbrengen van verzendlabels en het versturen van de bestellingen.

Koppeling met het WRM-systeem van het fulfilment center

Kies je ervoor dit logistieke proces aan een fulfilment center uit te besteden, dan is het belangrijk dat er een koppeling tussen je ERP-systeem en het WMR-systeem van het fulfilment center bestaat. Deze koppeling zorgt voor tijdswinst en tegelijkertijd kun je er zeker van zijn dat orders correct worden gecommuniceerd en worden verwerkt. Dit bevordert ook een hogere klanttevredenheid, wat een onderneming ook op de lange termijn profijt brengt.

De voordelen van een samenwerking met een fulfilment center

Kies je er als ondernemer voor om met een fulfilment center samen te werken, dan levert dit je diverse voordelen op. Niet alleen ben je minder tijd kwijt aan dit logistieke proces, ook worden orders sneller bij je klanten geleverd. Door de afspraken die een fulfilment center met meerdere vervoerders heeft, blijven de transportkosten aantrekkelijk. Wanneer er grote veranderingen in je orders plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens feestdagen, kan daar tot slot door een fulfilment center snel op worden ingespeeld.
Interested?