Wat is een Point of Purchase display

Wat is een een Point of Purchase (POP) display? Dit staat ook wel bekend als een Point of Sale (POS) display. Het is een gespecialiseerde vorm van verkoopbevordering die zich bevindt op de plek waar een klant een aankoopbeslissing maakt. Deze displays zijn ontworpen om de aandacht van de klant te trekken en hen te verleiden tot een impulsaankoop. In dit artikel gaan we dieper in op wat zo'n display is, de verschillende soorten die er zijn, en hoe ze effectief ingezet kunnen worden in een retailomgeving.

De kracht van Point of Purchase displays

Deze displays zijn een krachtig marketinginstrument. Ze kunnen de zichtbaarheid van een product verhogen, de merkherkenning verbeteren en de verkoop stimuleren. Deze banners kunnen variëren van eenvoudige planketiketten tot uitgebreide eindkap displays of zelfs volledig vrijstaande, op zichzelf staande eenheden. Het belangrijkste doel van een Point of Purchase uiting is om de aandacht van de klant te trekken terwijl ze zich in de winkel bevinden. Dit wordt vaak bereikt door het gebruik van opvallende kleuren, boeiende afbeeldingen, en creatieve ontwerpen. Bovendien kunnen POP displays ook nuttige informatie bieden over het product, zoals de kenmerken, voordelen, en prijs, waardoor de klant een meer geïnformeerde aankoopbeslissing kan maken.

Soorten Point of Purchase displays

Wat is een Point of Purchase display en zijn er verschillen? Er zijn verschillende soorten POP displays, elk met hun eigen voordelen. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn:
  • Teller displays: deze worden vaak gebruikt voor kleinere producten en zijn meestal te vinden bij de kassa. Ze zijn ideaal voor het promoten van impulsaankopen, zoals snoep, tijdschriften, en kleine accessoires.
  • Vloerdisplays: deze vrijstaande displays zijn ideaal voor het presenteren van grotere producten of een verzameling van gerelateerde producten. Ze kunnen worden gebruikt om een nieuw product te introduceren, of om een speciale promotie te benadrukken.
  • Eindkap displays: deze bevinden zich aan het einde van een gangpad in een winkel en zijn ideaal voor het presenteren van speciale aanbiedingen. Ze zijn vaak groter en meer opvallend dan andere soorten displays, waardoor ze een sterke visuele impact hebben.
  • Zijvleugel displays: deze worden bevestigd aan de zijkant van een winkelrek en zijn een effectieve manier om extra producten te presenteren zonder extra vloerruimte in te nemen. Ze zijn vooral handig in kleinere winkels waar ruimte beperkt is.
 

Het ontwerpen van effectieve strategie

Een effectieve POP display moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook gemakkelijk toegankelijk voor klanten. Bovendien moet het de producten op een manier presenteren die hun kenmerken en voordelen benadrukt. Het ontwerp moet in lijn zijn met de merkidentiteit. Dit betekent dat de kleuren, lettertypen, en afbeeldingen consistent moeten zijn met de rest van de merkcommunicatie. Dit helpt om de merkherkenning te versterken en een samenhangende merkervaring te creëren. Daarnaast moet de display ook functioneel zijn. Dit betekent dat het gemakkelijk moet zijn voor klanten om de producten te bereiken en te inspecteren. Het moet ook stevig genoeg zijn om het gewicht van de producten te dragen en duurzaam genoeg om te weerstaan aan de slijtage van het dagelijks gebruik in een retailomgeving.

De rol van POP displays in de retail marketingstrategie

Point of Purchase displays spelen een cruciale rol in de retail marketingstrategie. Ze bieden een unieke kans om producten te presenteren op de plek waar klanten hun aankoopbeslissingen nemen. Dit maakt ze een effectief middel om de verkoop te stimuleren en de winstgevendheid te verhogen. Daarnaast kunnen ze ook worden gebruikt om de klantbeleving te verbeteren. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt om een verhaal te vertellen over het product, of om een bepaalde sfeer of thema te creëren. Dit kan helpen om een emotionele connectie met de klant te creëren, wat kan leiden tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

De impact op de retailervaring

Dus, wat is een Point of Purchase display en welke impact hebben deze op jouw strategie? De displays zijn een onmisbaar onderdeel van de retailervaring. Ze bieden een unieke kans om producten te presenteren op de plek waar klanten hun aankoopbeslissingen nemen. Door effectief gebruik te maken van displays, kunnen retailers de zichtbaarheid van hun producten verhogen, de verkoop stimuleren en een blijvende indruk achterlaten bij hun klanten. Of het nu gaat om het introduceren van een nieuw product, het benadrukken van een speciale aanbieding, of het creëren van een boeiende merkervaring, POP displays zijn een krachtig hulpmiddel dat elke retailer in zijn arsenaal zou moeten hebben. Met de juiste strategie en ontwerp kunnen Point of Purchase uitingen een aanzienlijke impact hebben voor een retailer.