Wat is een product display?

Het is een term die je misschien weleens hebt gehoord, maar wat is een product display precies? In dit artikel duiken we diep in de wereld van point of sale displays.  Lees over hun functie, de voordelen en hoe ze kunnen bijdragen aan de verkoop van je producten.

Definitie van een product display

Een product display, ook wel productpresentatie genoemd, is een marketingtechniek waarbij producten op een strategische manier worden gepresenteerd. Het doel hiervan is om de aandacht van de klant te trekken en de verkoop te stimuleren. Deze displays kunnen worden gevonden in fysieke winkels, maar ook in online winkels waar ze vaak worden weergegeven als afbeeldingen of 3D-modellen.

Het doel van een product display

Een productpresentatie is bedoeld om de aandacht van de klant te trekken en hen te verleiden tot een aankoop. Dit wordt bereikt door het product op een aantrekkelijke manier te presenteren. Dit gebeurt vaak in combinatie met relevante informatie zoals prijs, producteigenschappen en klantbeoordelingen.

Verschillende soorten displays

Er zijn verschillende soorten productpresentaties, elk met hun eigen unieke voordelen. Enkele voorbeelden zijn:
  • Endcap displays: deze worden vaak aan het einde van de gangpaden in supermarkten geplaatst en zijn ontworpen om de aandacht van de klant te trekken als ze door de winkel lopen.
  • Point-of-purchase displays: deze worden meestal geplaatst bij de kassa's en bevatten vaak impulsartikelen zoals snoep, tijdschriften en accessoires.
  • Online product displays: in een online winkelomgeving worden deze vaak weergegeven als afbeeldingen of 3D-modellen, compleet met productbeschrijvingen en klantbeoordelingen.

Wat zijn de voordelen?

Een goed ontworpen display kan enkele voordelen bieden, waaronder:
  • Verhoogde zichtbaarheid: een aantrekkelijk display kan de aandacht van de klant trekken en hen naar je product leiden.
  • Verbeterde productkennis: door relevante productinformatie op de display te plaatsen, kunnen klanten een beter begrip krijgen van wat het product te bieden heeft.
  • Stimulatie van impulsaankopen: strategisch geplaatste displays kunnen klanten verleiden tot impulsaankopen, wat kan leiden tot een verhoogde verkoop.
 

De kracht van een effectieve product display

In conclusie, een product display is een krachtig hulpmiddel dat. Indien correct gebruikt kan het de zichtbaarheid van je product kan verhogen. Daarnaast kan het ook de kennis van de klant over je product kan verbeteren en de verkoop kan stimuleren. Of je nu een fysieke winkel of een online winkel runt, het investeren hierin kan een aanzienlijke impact hebben op je resultaten.