Wat is een Point of Sale display?

Een Point of Sale (POS) display, ook wel bekend als een verkooppunt display, is een gespecialiseerde vorm van verkoopbevordering die zich op de locatie van de aankoop bevindt. Deze displays zijn ontworpen om de aandacht van klanten te trekken en hen te verleiden tot impulsaankopen terwijl ze in de rij staan voor de kassa. Maar wat maakt deze methode zo effectief? En welke soorten POS displays zijn er? Laten we dieper ingaan op deze vragen.

De psychologie achter Point of Sale displays

Voordat we de verschillende soorten POS displays bespreken, is het belangrijk om te begrijpen waarom ze zo effectief zijn. De sleutel tot hun succes ligt in de psychologie van de consument. Wanneer klanten in een winkel zijn, bevinden ze zich in een staat van koopbereidheid. Ze zijn al in de winkel, ze hebben al besloten dat ze iets willen kopen, en ze zijn op zoek naar producten die aan hun behoeften voldoen. Point of Sale displays spelen in op deze koopbereidheid door producten op een aantrekkelijke en opvallende manier te presenteren. Ze trekken de aandacht van de klant, wekken hun interesse en verleiden hen tot een impulsaankoop. Dit is vooral effectief bij de kassa, waar klanten vaak moeten wachten en dus tijd hebben om de producten op de POS display te bekijken.

De verschillende soorten POS displays

Er zijn verschillende soorten Point of Sale displays, elk met hun eigen unieke voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:
    • Toonbankdisplays: deze zijn klein en compact, ontworpen om op de toonbank bij de kassa te staan. Ze zijn ideaal voor kleinere producten zoals snoep, tijdschriften, of accessoires. Omdat ze zich op ooghoogte bevinden en dicht bij de klant staan, zijn ze zeer effectief voor impulsaankopen.
    • Vloerdisplays: deze zijn groter en staan op de vloer van de winkel. Ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan producten te tonen, van voedsel tot kleding. Vloer displays zijn vaak ontworpen om op te vallen en kunnen een grote impact hebben op de verkoop.
    • End cap displays: deze bevinden zich aan het einde van de gangpaden in supermarkten en andere winkels. Ze zijn zeer zichtbaar en kunnen een grote impact hebben op de verkoop. Een end cap display is vaak gewijd aan speciale aanbiedingen of seizoensgebonden producten.
    • Raamdisplays: deze bevinden zich in de etalage van een winkel en zijn ontworpen om voorbijgangers aan te trekken. Ze zijn vooral effectief in stedelijke gebieden waar veel voetverkeer is.
 

Het belang van Point of Sale displays

POS displays zijn een cruciaal onderdeel van de retail marketingstrategie. Ze kunnen helpen om de zichtbaarheid van producten te verhogen, de verkoop te stimuleren en de merkbekendheid te vergroten. Bovendien kunnen ze klanten helpen om nieuwe producten te ontdekken en kunnen ze de winkelervaring verbeteren. Bij het ontwerpen van een POS display is het belangrijk om rekening te houden met de doelgroep en het product. De banner moet aantrekkelijk en opvallend zijn, maar ook relevant voor de klant. Het moet de voordelen van het product duidelijk communiceren en de klant een reden geven om het te kopen.

De toekomst van Point of Sale displays

In een tijdperk waarin online winkelen steeds populairder wordt, blijven POS displays een krachtig hulpmiddel voor fysieke winkels. Ze bieden een unieke kans om klanten te bereiken op het moment dat ze klaar zijn om een aankoop te doen. En met de opkomst van nieuwe technologieën zoals augmented reality en interactieve banners, zijn er meer mogelijkheden dan ooit om creatieve en boeiende Point of Sale displays te creëren.

De kracht van Point of Sale displays

Of het nu gaat om een kleine toonbank display of een groot vloerdisplay, een goed ontworpen Point of Sale banner kan een aanzienlijke impact hebben. Ze zijn een essentieel onderdeel van de retail marketingstrategie, en hun belang kan niet worden onderschat. In een steeds competitievere retailomgeving is het belangrijker dan ooit om elke kans te grijpen om de aandacht van de klant te trekken en hun koopbeslissing te beïnvloeden. En dat is precies wat de displays doen. Ze trekken de aandacht, wekken interesse, en verleiden klanten tot een aankoop. Dat maakt ze een krachtig hulpmiddel in de wereld van retail.
Interested?