Wat is een winkel display?

Het is een gemeenschappelijke ervaring om een winkel binnen te lopen en te worden aangetrokken door een oogstrelende opstelling van producten. Het is alsof ze tegen je spreken, je vertellen om even te stoppen, en hen in ogenschouw te nemen. Dit is geen toeval; het is het resultaat van een zorgvuldig ontworpen winkel display.

Inzicht in winkel displays

Een winkel display, ook wel een verkoop display of product display genoemd, is een strategisch geplaatste presentatie van producten in een winkel (Point of Sale). Het doel van zo'n paneel is simpelweg het bevorderen van de zichtbaarheid van bepaalde items, het prikkelen van interesse, en het stimuleren van de verkoop.

Soorten winkel displays

Er bestaan diverse soorten product displays, alle ontworpen met een specifiek doel in gedachten. Enkele van de meest voorkomende typen zijn: Eindkapbanners: dit zijn displays aan het einde van een gangpad. Ze zijn vaak bedoeld voor het tonen van aanbiedingen of promoties.   Toonbankpanelen: deze displays bevinden zich bij de kassa en zijn gewoonlijk kleiner van aard. Ze zijn ideaal voor het tonen van impulsproducten.   Vloerbanners: dit zijn vrijstaande banners die in de winkelgangen staan. Ze zijn ontworpen om op ooghoogte te zijn en klanten vanuit alle richtingen aan te trekken.   Raampanelen: deze banners zijn bedoeld om de aandacht van voorbijgangers te trekken en hen te overtuigen de winkel binnen te gaan.

Het belang van een winkel display

Het belang van een product display gaat verder dan alleen esthetiek. Door het gebruik van effectieve displays, kan een winkel: De zichtbaarheid van producten verbeteren: een goed ontworpen display kan de aandacht van klanten trekken naar specifieke producten of aanbiedingen. Het koopgedrag beïnvloeden: door producten op bepaalde manieren te presenteren, kan een winkel het koopgedrag van klanten sturen. Een merkverhaal vertellen: displays kunnen worden gebruikt om een consistent merkverhaal te creëren, dat klanten helpt zich te verbinden met het merk en zijn producten.

Een spelveranderende marketingstrategie

Dus, wat is een winkel display? Dit is meer dan alleen een manier om producten tentoon te stellen. Het is een krachtig marketinginstrument dat, mits op de juiste manier gebruikt, de merkwaarde kan verhogen en de verkoop kan stimuleren. Hoewel het ontwerpen van effectieve product display zowel kunst als wetenschap is, is de beloning het waard: een winkelervaring die klanten aanspreekt, betrekt, en uiteindelijk overtuigt om te kopen. Daarom is het belangrijk dit te begrijpen en te weten hoe je dit strategisch in kan zetten.
Interested?