Wat zijn productlabels?

Waarschijnlijk is het u al eens opgevallen, van die labels op verpakkingen of aan of op producten. Deze labels worden productlabels genoemd en zijn erg belangrijk binnen de supply chain. Labels bevatten namelijk meer informatie die voor de consument of de afnemer belangrijk kunnen zijn.

Waarop zijn productlabels te vinden?

Het grootste deel van productlabels zijn voornamelijk terug te vinden op kleding, ander textiel of aan koffers. Ze hangen daadwerkelijk langs het product of zijn vastgemaakt aan de verpakking van producten. Voorbeelden van productlabels aan kleding zijn bijvoorbeeld labels waar informatie staat over de samenstelling van het product, de wasvoorschriften en waar het artikel geproduceerd is.

Verschil labels en stickers

Eigenlijk is het verschil redelijk eenvoudig. Een sticker wordt geplakt op een verpakking of een product en een label hangt aan een verpakking of een product. Daarnaast zijn stickers vaak klein en bevatten een duidelijke boodschap of afbeelding. Stickers worden bijvoorbeeld ingezet om aan te geven welke artikelen in de schappen afgeprijsd zijn.

Productlabels uitbesteden

Om als producent niet te veel tijd te verliezen, wordt er vaak voor gekozen het labelen uit handen te geven aan een externe partner; een co packer. Juist omdat de afgelopen periode volgens producenten de labelvereisten complexer zijn geworden, kan het verstandig zijn dit uit te besteden. Een co packer heeft namelijk de kennis en de materialen ter beschikking om labels te ontwikkelen en deze te wijzigen mocht dat nodig zijn. Dit stimuleert de efficiëntie binnen de logistieke keten en zorgt ervoor dat producenten zich kunnen focussen op hun core business, namelijk het produceren van producten.
Interested?