Wat zijn productstickers?

Ongetwijfeld heeft u het al vaker gezien, van die stickers op producten of verpakkingen van producten. Deze stickers zijn productstickers en bevatten vaak een duidelijke boodschap of een afbeelding.

Waarvoor worden productstickers gebruikt?

Over het algemeen bevatten productstickers vrij weinig informatie. Het doel is eigenlijk om het product op te laten vallen, omdat deze bijvoorbeeld afgeprijsd is. Hier worden productstickers namelijk het meeste voor gebruikt; om aan te geven dat een artikel in de schappen in de aanbieding is.

Vormgeving van productstickers

Stickers zijn vaak klein, maar bestaan in erg veel verschillende vormen, maten en soorten. Ook hebben ze vaak allemaal hun eigen vormgeving of afbeelding. Meestal worden stickers gemaakt van vinyl, dit is een soort kunstof. Het doel hiervan is dat stickers daardoor tegen een stootje kunnen en vaak ook waterbestendig zijn.

Verschil stickers en labels

Het verschil is vrij eenvoudig. Een label hangt aan een verpakking of aan een product en een sticker wordt geplakt op een verpakking of een product. Een label hangt echt aan een product of een verpakking. Deze bevatten tevens ten opzichte van stickers veel meer informatie over het product. Meestal hangen productlabels aan kleding, textiel of koffers. Op een kledinglabel staat bijvoorbeeld meer informatie over hoe het product gewassen dient te worden, waar het geproduceerd is en wat de samenstelling van de stof is.
Interested?