Wat is een toonbank display

Een toonbankdisplay is een onmisbaar onderdeel van de winkelervaring, maar wat betekent het precies? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat is een toonbankdisplay? Leggen we uit waarom ze belangrijk zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van een winkel.

Definitie van een toonbankdisplay

Een toonbankdisplay is een variant van een point-of-sale (POS) display. Het is een speciaal ontworpen standaard of rek dat producten presenteert op de toonbank van een winkel. Deze displays zijn strategisch geplaatst bij de kassa om de aandacht van klanten te trekken en impulsaankopen te stimuleren terwijl ze wachten om af te rekenen.

Het belang van toonbankdisplays

Toonbankdisplays zijn een effectief marketinginstrument. Ze zijn ontworpen om de aandacht van klanten te trekken en hen te verleiden tot een laatste aankoop voordat ze de winkel verlaten. Ze kunnen ook worden gebruikt om nieuwe of promotieproducten te benadrukken, waardoor ze een uitstekend middel zijn om de zichtbaarheid van producten te vergroten en de verkoop te stimuleren.

Soorten toonbankdisplays

De displays zijn erin verschillende soorten, waaronder:
    • Standaard displays: dit zijn de meest voorkomende types. Ze zijn meestal gemaakt van karton of plastic en zijn ontworpen om een verscheidenheid aan producten te huisvesten.
    • Maatwerk displays: deze zijn speciaal ontworpen voor specifieke producten. Ze kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen en zijn vaak ontworpen om de unieke kenmerken van een product te benadrukken.
    • Digitale displays: deze moderne displays maken gebruik van digitale schermen om productinformatie te tonen. Ze kunnen ook interactief zijn, waardoor klanten producten kunnen verkennen en meer informatie kunnen krijgen.
 

De kracht van de toonbankdisplay

Een display is meer dan alleen een plek om producten te plaatsen. Het is een krachtig marketinginstrument dat, indien correct gebruikt, de verkoop kan stimuleren en de klanttevredenheid kan verhogen. Of het nu gaat om een eenvoudige standaard display of een geavanceerd digitale display, het belang mag niet worden onderschat. Dus de volgende keer dat u een winkel bezoekt, let dan eens op de toonbankdisplays. Ze zijn misschien subtiel, maar ze spelen een grotere rol in uw winkelervaring dan u in eerste instantie beseft.
Interested?