Wat is de betekenis van value added logistics?

Value added logistics, ook wel afgekort als VAL, zijn vaak extra services die logistieke bedrijven aan klanten aanbieden om de klant te ontzorgen in het logistieke proces. Deze extra services zijn waardetoevoegende diensten binnen de logistiek.

Werk uit handen nemen

Het is mogelijk om voor het logistieke proces een bedrijf in de arm te nemen. Zo’n bedrijf kan value added logistics aanbieden. Het doel van een logistiek bedrijf is altijd om werk uit handen te nemen van de klant, zodat de klant zich volledig kan richten op de onderneming en zich over het logistieke gedeelte geen zorgen hoeft te maken.

Waarom is het nog meer interessant?

Value added logistics zijn cruciaal binnen de gehele supply chain. Deze diensten gaan verder dan het transporteren van goederen van A naar B. Met value added logistics kan een bedrijf haar bevoorradingsketen volledig optimaliseren. Door middel van VAL wordt alles efficiënter uitgevoerd. Daardoor kunnen uiteindelijk kosten bespaard worden en een tijdswinst gerealiseerd worden. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op consumenten.

Naast value added logistics kan een logistiek bedrijf nog verdergaan in het ondersteunen van een klant binnen het gehele logistieke proces door middel van value added services.

Voorbeelden van VAL

Maar wat kan een logistiek bedrijf met value added logistics aanbieden? Denk aan het inpakken en stickeren van goederen, maar ook aan het bouwen van product displays, het verpakken van meerdere items in één pakket, het herpakken van goederen en het uit handen nemen van het retourproces. Al deze services zorgen uiteindelijk voor een soepeler en efficiënter verloop van het logistieke proces.
Interested?