Hoe word je vrachtwagenchauffeur?

Working at
11 mei 2018, BY NA-NOMI

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden?
Mooi! Nederland heeft volop chauffeurs nodig, dus waarschijnlijk heb je zo een baan gevonden. Maar wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur te werken? Hoe kom je aan die papieren? En waarom zou je eigenlijk vrachtwagenchauffeur willen worden?

Waarom vrachtwagenchauffeur worden?
Vraag je iemand waarom hij of zij graag vrachtwagenchauffeur wil worden, dan krijg je vaak het antwoord: vrijheid. Niet werken op één vaste plek, op kantoor of in een fabriek, maar alleen op de weg met je lading.

Ook de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken spreekt veel aspirant-chauffeurs aan. Op tijd leveren, netjes lossen,
en zo’n indrukwekkend voertuig op een goede manier door het verkeer loodsen.

Maar daarnaast is ook het perspectief op een baan natuurlijk erg aantrekkelijk. Het tekort aan gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs groeit enorm. Volgens Nu.nl tonden er eind 2017 maar liefst zevenduizend vacatures open.

Wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur te werken?
Op de eerste plaats heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig, het zogeheten groot rijbewijs (rijbewijs C of CE). Dit rijbewijs moet bovendien voorzien zijn van een ‘code 95’, het vroegere chauffeursdiploma.

Bij verschillende ROC’s kun je een MBO-opleiding tot chauffeur goederenvervoer volgen. Daarnaast bieden veel werkgevers in de logistieke sector opleidingstrajecten aan.

Chauffeur worden bij Na-Nomi?
Bij Na-Nomi hebben we regelmatig vacatures. Oók voor leerling-chauffeurs, bij verschillende van onze vestigingen.

Als leerling-chauffeur doorloop je een intern opleidingstraject, waarbij je stap voor stap wordt klaargestoomd tot volwaardig chauffeur. En ondertussen verdien je al gewoon een salaris; hoe mooi is dat?

Let op: we verwachten wel dat je al een B-rijbewijs hebt, evenals 2 jaar rijervaring.

Iets voor jou? Bekijk de actuele vacatures.

Interested?