Shrink wrapping: een revolutionair concept voor de verpakkingsindustrie

Co-packing Duurzaamheid Food/FMCG shrinkwrapping
11 oktober 2022, BY NA-NOMI

De beste verpakkingsoplossing selecteren voor de klant ten aanzien van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Na-Nomi helpt bedrijven met diverse co-packing diensten, waaronder shrink wrapping.

Het ontwikkelen en realiseren van co-packing concepten. Hier is Na-Nomi in gespecialiseerd. Dagelijks produceren onze medewerkers passende oplossingen voor klanten. Deze concepten integreren we vervolgens in de logistieke keten van onze opdrachtgevers. Dit resulteert in lagere kosten, kortere doorlooptijden én een duurzamere supply chain. Bijdragen aan een duurzame toekomst is dan ook de missie van Na-Nomi. Shrink wrapping is een mooi voorbeeld van een efficiënte verpakkingsoplossing. Raymond Bosman (Technische Diensten) en Vincent Gal (Production Manager) vertellen er meer over.

Multifunctionele verpakkingsoplossing

Shrink wrapping is een multifunctionele verpakkingsoplossing. Raymond en Vincent lichten toe: ‘’Shrink wrapping is een pakketje volledig omhullen met folie. Dit kan zowel met bedrukte als onbedrukte folie worden gedaan.’’ Dit concept is niet alleen revolutionair voor de verpakkingsindustrie. Het wordt ook breed toegepast voor beveiliging, insluiting en veiligheid. Krimpfolie heeft het vermogen om een luchtdichte barrière te creëren. Hierdoor wordt het door veel fabrikanten, industrieën, verladers en zelfs banken en overheden gebruikt. ‘’In principe kun je alles voorzien van krimpfolie. De krimpmachine is erg flexibel inzetbaar’’, aldus Raymond en Vincent.

Het proces uitgelegd

Maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Raymond en Vincent leggen uit: ‘’De machine wordt ingesteld op breedte, hoogte en eventueel een bepaalde lengte. Aan de hand van deze instellingen loopt het pakketje de machine in waar deze wordt voorzien van krimpfolie. Na het afsnijden van de folie gaat het pakket een krimptunnel in. Dit is een soort oven waar door middel van hitte de folie samentrekt.’’

Veilig transport en eindeloze mogelijkheden

Zoals gezegd is de krimpmachine erg flexibel inzetbaar. Raymond en Vincent vertellen: ‘’Er zijn tal van mogelijkheden. In principe kan alles gekrompen worden zolang het voldoet aan de maximale afmetingen. Klanten willen vaak iets krimpen om het veilig te kunnen transporteren. Ook is het soms een vereiste voor het importeren van producten in het buitenland. Shrink wrapping geeft een product bovendien een mooie uitstraling in de winkel. Bij Na-Nomi zijn de toepassingen van shrink wrapping verkrijgbaar in vele soorten sterktes, transparantie en diktes. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Biologisch afbreekbare folie

Raymond en Vincent vertellen tot slot het volgende over de verduurzaming van het concept: ‘’In principe is het nadeel van shrink wrapping dat er plastic wordt toegevoegd aan een product. In die zin is het dus milieuvervuilend. Er is echter steeds meer recyclebaar plastic te verkrijgen voor de krimpmachines. Door middel van biologisch afbreekbare folie kan je dit proces al best duurzaam maken. Biologisch afbreekbare folies zijn al verkrijgbaar. Deze worden ook steeds verder doorontwikkeld.’’

Interested?